FRED gaat regelmatig op bezoek bij ondernemers!

Bekijk hier de bezoekjes!

Op bezoek bij Creatieve Koppen. ‘’Regisseurs van vernieuwing’’

Ik ben op bezoek geweest bij Steven Kop, eigenaar van het Rotterdamse bedrijf Creatieve Koppen. Zij zijn gevestigd in de inspirerende Van Nelle Fabriek.

Ik ben op bezoek geweest bij Steven Kop, eigenaar van het Rotterdamse bedrijf Creatieve Koppen. Zij zijn gevestigd in de inspirerende Van Nelle Fabriek. Hij vertelde mij dat hij ooit begon als zelfstandige zonder personeel, maar inmiddels alweer zeven en een half jaar directeur is van zijn bedrijf Creatieve Koppen met 9 medewerkers.

Innovatie
Creatieve Koppen is een innovatiebureau, zij helpen bedrijven met vernieuwen. Dit kunnen nieuwe producten, manieren van werken, business modellen of markten zijn. Steven vertelde mij: “Bedrijven zijn vooral gericht op productie; het goed uitvoeren wat zij nu doen. Maar de meeste bedrijven hebben behoefte om te vernieuwen zodat zij kunnen door ontwikkelen en groeien, en dat is erg lastig. Onze passie en expertise liggen in het helpen vernieuwen, echt iets nieuws realiseren dat succesvol is. Dit vinden we te gek.”

Resultaat
Hoe bereikt Creatieve Koppen het resultaat? Ik stelde deze vraag aan Steven: “Wij kijken heel goed hoe mensen werken en hoe de organisatie is ingericht, dit is onze inspiratiebron om een bedrijf authentiek te vernieuwen en dus succesvol te maken. Ik denk dat wij ook uniek zijn omdat we strategisch zijn en resultaatgericht werken. Maar ook dat we kijken hoe het brein werkt, dus hoe we de juiste mensen in beweging brengen. Stel je eens voor dat je samen met je eigen medewerkers en zelfs klanten een nieuw succesvol product op de markt weet neer te zetten. Bedacht en direct gedragen door de juiste doelgroep. Door de juiste combinatie van factoren kunnen we samen met onze opdrachtgevers en ons team innovatieregisseurs echt heel goed resultaat leveren.”

Applicaties
Ik was erg onder de indruk hoe Creatieve Koppen hun klanten nog beter van dienst zijn. Creatieve Koppen ontwikkelde twee eigen producten: Cris en Accept Mission. Cris is een creativiteit- en innovatiescan waarmee je heel snel kunt achterhalen waar jouw sterktes en zwaktes zitten om te innoveren. Accept Mission is een product waarmee ieder bedrijf tijd-, plaats- en functieonafhankelijk kan brainstormen. Ze noemen deze applicatie ook wel een serious innovation game. Facet zet dit product ook zelf in om de eigen organisatie te vernieuwen en ook om haar klanten te vernieuwen of cases op te lossen. Brainstormen zonder dat mensen fysiek bij elkaar gebracht hoeven te worden en toch maximale toegevoegde waarde kunnen leveren.

FACET accountants
Ook bij de keuze voor partners is innovatie een belangrijke afweging. Ik vroeg aan Steven waarom FACET voor het bedrijf de juiste keuze was. “FACET is één van de weinige bureaus die echt vernieuwend bezig zijn. Dit vinden wij erg belangrijk omdat we vinden dat de partners waar wij mee werken (onze leveranciers) ook vernieuwend moeten zijn. FACET heeft al meerdere malen aangetoond vernieuwend te zijn met hun dienstverlening. Ook al is dat erg lastig in de accountancy wereld. Het contact met FACET was eigenlijk vanaf het eerste moment heel prettig en warm. Ook kijken ze verder en durven ze kritische vragen te stellen. Ze willen hun klanten écht helpen om hen beter te laten ondernemen.”

Steven, bedankt voor de kennismaking en meer inzicht in jouw dienstverlening. Ook leuk om te horen dat wij hetzelfde denken over FACET. Ik merk namelijk ook dat ze mij echt proberen te helpen om beter te ondernemen.

 

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Ik word altijd heel goed geholpen door FACET! Bent u benieuwd naar wat FACET voor u kan betekenen? Vul vrijblijvend het contactformulier in en één van hun medewerkers neemt zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Contact opnemen