De woningmarkt maakt op dit moment veel verandering door. Richard moet met Q Makelaars mee veranderen met deze markt, aangezien er een andere vraag komt vanuit de markt. De grootste verschuiving die hij ziet is de verschuiving van de koop- naar de huurmarkt.

Richard wil de woningzoekenden zo goed mogelijk kunnen bedienen, aangezien deze centraal staan in het model van zijn onderneming. Dit gebeurt door o.a. 24/7 bereikbaar van zijn werknemers. ”De kopende klant werkt overdag om geld te verdienen om een woning te kunnen kopen” vertelde Richard mij. Hij vindt het daarom belangrijk dat deze klanten in de avond geholpen kunnen worden om een bezichtiging in te plannen, informatie te verkrijgen over een woning of nog snel een vraag te kunnen stellen aan de makelaar.

Q Financieel
Momenteel is Richard met zijn onderneming actief op de huur- en de koopmarkt. Ook verzorgt Q Financieel gratis hypotheekadvies voor de verkopende klant of voor de zoekende klant. Naast deze drie takken van sport is Q Makelaars Bedrijfshuivesting actief voor de ondernemende klant. Deze tak van sport helpt de ondernemers aan huisvesting op maat en adviseert ondernemers bij het maken van de juiste keuze op het gebied van huisvesting.

De droom van Richard is het doorgroeien naar 20 complete woonwinkels in de grote Nederlandse steden. Hier moet men kunnen komen voor advies over kopen, huren of blijven zitten. Met blijven zitten bedoelt hij de klant die zijn hypotheek over wil sluiten en daardoor goedkoper kan woning in zijn huidige woning.

Ik ben erg onder de indruk van de passie die Richard uitstraalt. Ik kan iedereen aanraden om eens langs te gaan bij Q Makelaars in de zoektocht naar een nieuwe woning, een nieuw kantoor of een nieuw bedrijfspand.