FRED gaat regelmatig op bezoek bij ondernemers!

Bekijk hier de bezoekjes!

De zomerdrukte is weer voorbij!

De scholen zijn weer begonnen, de meeste mensen gaan weer aan het werk en mijn werknemers zijn ook weer terug van vakantie. De zomerdrukte is hiermee bij ons weer voorbij.

De scholen zijn weer begonnen, de meeste mensen gaan weer aan het werk en mijn werknemers zijn ook weer terug van vakantie. De zomerdrukte is hiermee bij ons weer voorbij.

Doordat ik in de zomer vaak onderbezet ben, heb ik 7 maanden geleden besloten om dit jaar tijdelijke krachten in te zetten. Ik had dit nog nooit eerder gedaan, maar in de drukke zomerperiode zou het een prima oplossing zijn. Het is mij dan ook goed bevallen, in ieder geval op het gebied van de werkzaamheden.

Het papierwerk, daar ben ik enorm van geschrokken en achteraf had ik mijzelf beter moeten laten informeren. De kleine regeltjes die vanuit de overheid zijn vastgelegd, zijn nu grote letters geworden.

AANZEGVERGOEDING, ik had er nog nooit van gehoord. Maar nu inmiddels wel!

Ik leerde het op de harde manier, doordat ik namelijk vergeten was om uiterlijk een maand van te voren schriftelijk de arbeidsovereenkomst op te zeggen.

In deze brief of mail moest ik namelijk aangeven dat de arbeidsovereenkomst niet zou worden voortgezet. Had ik deze wel voortgezet, dan had ik ook moeten aangeven op welke manier wij door zouden gaan.

Het klinkt logisch, maar door de drukte is het mij helemaal ontgaan. Deze les kostte mij dus een ‘aanzegvergoeding’ van bijna een hele maandloon.

Daarnaast heb ik inmiddels van FACET Accountants ook begrepen dat wanneer een werknemer na een arbeidsovereenkomst toch komt werken, ik die echt naar huis moet sturen. Doe ik dit niet, dan is er van rechtswege gewoon een nieuwe tijdelijke overeenkomst voor dezelfde tijd ontstaan, met een maximum van een jaar!

In het vervolg als ik weer met tijdelijke krachten ga werken, plaats ik voortaan 6 weken voor het einde van de arbeidsovereenkomst een reminder in mijn agenda, om de arbeidsovereenkomst op te zeggen.

Wil je hier meer over weten, dan kan mijn accountant bij FACET je prima verder helpen en je behoeden voor de dure les die ik heb moeten betalen.

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Ik word altijd heel goed geholpen door FACET! Bent u benieuwd naar wat FACET voor u kan betekenen? Vul vrijblijvend het contactformulier in en één van hun medewerkers neemt zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Contact opnemen