FRED gaat regelmatig op bezoek bij ondernemers!

Bekijk hier de bezoekjes!

Ik kan weer rustig slapen!

FACET accountants heeft een mooie oplossing, waarbij alles vastgelegd wordt in een Dossier. Dit noemen zij het ‘OASE-Dossier’, als afkorting van Overlijden, Arbeidsongeschikt, Stoppen met werken en Echtscheiding.

Door het OASE-Dossier van FACET accountants

Ik ben al behoorlijk wat jaren aan het ondernemen en tot nu toe heb ik weinig tegenslagen gehad, tot aan een maand geleden. Een bevriende ondernemer kwam vorige maand te overlijden. Zijn gezin was er kapot van en zijn 12 medewerkers in zijn bedrijf waren totaal de kluts kwijt. Mijn bevriende ondernemer had het bedrijf in 14 jaar tijd opgebouwd met allemaal loyale mensen. Deze club mensen voelde voor iedereen als een ware familie. In dit bedrijf was hij de persoon die de lijnen uitzette, de persoon die nu dus wegviel.

Dit zette mij aan het denken! We waren namelijk in hetzelfde jaar begonnen met onze ondernemingen, we liepen tegen dezelfde problemen aan, maar dit hadden we natuurlijk nooit meegemaakt. Steeds vaker kwam bij mij nu de vraag naar boven, wat als ik was overleden?

  • Heb ik mijn zaken wel goed op orde voor als ik kom te overlijden?
  • Kan mijn gezin zonder zorgen verder!?
  • Hoe laat ik mijn bedrijf achter!?
  • Wie gaat de kar trekken!?

Na de bezinking besloot ik om met deze vragen aan de slag te gaan en ik legde deze vragen voor bij mijn accountant van FACET accountants. Zij hadden mij al eens eerder geattendeerd op deze nare gebeurtenissen, maar doordat ik dacht dat het mij toch niet zou overkomen, had ik er nog nooit iets mee gedaan! Maar nu was het dan toch de tijd om actie te ondernemen en een noodplan op te stellen.

FACET accountants heeft hier een mooie oplossing voor, waarbij alles vastgelegd wordt in een Dossier. Dit noemen zij het ‘OASE-Dossier’, als afkorting van Overlijden, Arbeidsongeschikt, Stoppen met werken en Echtscheiding. In dit dossier komen de belangrijkste zaken te staan:

  • hoe kunt u ervoor zorgen dat uw onderneming in dat geval toch snel en geruisloos gecontinueerd wordt?
  • Wie is uw noodopvolger?
  • Wat zijn uw belangrijkste klanten en welke afspraken zijn er met leveranciers?
  • Wat is de strategie van uw bedrijf?

Mijn Dossier wordt veilig bewaard in de FACET-Safe, waar alleen ik en mijn contactpersoon van FACET in kunnen komen.

Nadat ik dit OASE-Dossier had afgerond in samenwerking met mijn accountant kon ik weer rustig slapen, want ik wist nu dat, mocht ik wegvallen, alles gewoon geruisloos verder gaat en het belangrijkste mijn gezin kan zonder zorgen verder gaan!

Bent u benieuwd of u er klaar voor bent als er een calamiteit is, doen dan nu de ‘safe scan’ en klik hier

Nieuwsbrief

Meer informatie?

Ik word altijd heel goed geholpen door FACET! Bent u benieuwd naar wat FACET voor u kan betekenen? Vul vrijblijvend het contactformulier in en één van hun medewerkers neemt zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Contact opnemen